Καλώς ήρθατε...

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Μαθαίνουμε τις εποχές, μέσα από μικρές χειροτεχνίες!

Καλημέρα και καλή εβδομάδα!!!! Πέρασε το ΣΚ τόσο γρήγορα...σχεδόν δεν το κατάλαβα! Πέρασε όμως όμορφα...και όλα τα όμορφα τελειώνουν γρήγορα, έτσι;
Εμείς μεταξύ άλλων, επιδοθήκαμε σε χειροτεχνίες, και έτσι ήταν σίγουρα χαλαρωτικό ΣΚ, αλλά και πολύ διασκεδαστικό, χωρίς γκρίνιες, αλλά με πολύ γέλιο και τραγούδι...είπαμε με τον Βαγγέλη να στολίσουμε λίγο φθινοπωρινά το δωμάτιο τους. Επηρεασμένη από τις πολύ όμορφες-χαρούμενες-παιδικές κατασκευές που βλέπω στους παιδικούς σταθμούς και τα νηπιαγωγεία, σκέφτηκα να αφιερώσω ένα μικρό τοιχάκι στην είσοδο του παιδικού δωματίου, για να το διακοσμούμε κάθε εποχή με ένα ανάλογο θέμα, έτσι ώστε και τα παιδιά να το διασκεδάζουν, αλλά και να μαθαίνουν κάποια πραγματάκια μέσα από αυτό.
Έτσι, λοιπόν, μιας και διανύουμε τον πρώτο μήνα του φθινοπώρου, σκεφτήκαμε με το Βαγγέλη να κάνουμε ένα θέμα Φθινοπωρινό....τι άλλο; Πρώτο-βρόχια!
Έτσι, έψαξα και βρήκα στο internet κάποια πατρόν, κατέληξα σε κάτι απλό, για να μπορούν να συμμετέχουν και τα παιδιά, και αφού πήραμε κάνσον χαρτί και μαρκαδόρος, το ρίξαμε στη δουλειά.


Δυο ομπρελίτσες, μια ροζ και μια σιέλ, αφού το δωμάτιο το μοιράζονται τα δυο μου ζουζούνια, δυο συννεφάκια και λίγη βροχούλα...και έτοιμο το σκηνικό μας. Μιλήσαμε για το φθινόπωρο, μάθαμε τις εποχές του χρόνου με τη σειρά, και είπαμε λίγα λογάκια για κάθε μια από αυτές...και υποσχεθήκαμε ότι για τον χειμώνα, θα φτιάξουμε κάτι άλλο, ανάλογο! Ακόμα και η Ιωάννα "μπερδευόταν" στα πόδια μας και έπαιρνε κι αυτή μπογιές και μουτζούρωνε σε χαρτάκια! Και όταν τα κολλήσαμε στον τοίχο, μου τα έδειχνε με ενθουσιασμό!
Αυτό που διαπίστωσα είναι ότι ο Βαγγέλης πραγματικά περίμενε με μεγάλη χαρά να το κάνουμε, από τη στιγμή που του ανακοίνωσα ότι θα φτιάχναμε μαζί μια χειροτεχνία. Χάρηκε που συμμετείχε, τραγουδούσε και "ζωγράφιζε" για όλους μας ομπρελίτσες στο χαρτί του....(ακόμα βέβαια δεν κάνει ευδιάκριτα σχέδια, αλλά με τη φαντασία του φτιάχνει πραγματάκια, και χαίρεται πολύ...και άλλο τόσο κι εγώ φυσικά!). Σημασία έχει η προσπάθεια, έτσι;
Σας το προτείνω πάντως ανεπιφύλακτα, αν έχετε μικρά παιδάκια προσχολικής ηλικίας, αφιερώστε ένα μέρος του δωματίου τους, για να φτιάχνετε μαζί πραγματάκια και να τα ανανεώνετε σε τακτά διαστήματα...είναι άκρως...ηρεμιστικό... για όλους!!!

2 σχόλια:

Βάσω - Οι ιστορίες της μαμάς! είπε...

Πολύ ωραία ιδέα. Θα την ξεσηκώσω την ιδέα σου για να φτιάχνω διάφορα πραγματάκια με την κόρη μου.

Μαμά Κουκουβάγια είπε...

Βάσω πολύ χαίρομαι που σου άρεσε η ιδέα...καλή διασκέδαση με την Ειρήνη σου!!! Φιλιά!

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...