Καλώς ήρθατε...

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Φθινοπωρινές κατασκευές παρέα με τα παιδιά μας

Εντάξει, ξέρω ότι τον καιρό δεν τον λες και φθινοπωρινό με τέτοιες ζέστες που κάνει ακόμα, όμως ημερολογιακά διανύουμε τον πρώτο μήνα του φθινοπώρου, και μεταξύ μας...το βαρέθηκα το καλοκαίρι...θέλω τη δροσιά μου, θέλω να μυρίσω τη βροχή, θέλω να περπατήσω μέσα στο πάρκο πάνω σε πεσμένα φύλλα, θέλω να νιώσω την πρώτη ψύχρα στο μπαλκόνι μου και να ρίξω μια ζακέτα στους ώμους ανατριχιάζοντας από τη δροσούλα...θέλω να νιώσω τη γλυκιά μελαγχολία του φθινοπώρου! 
Τώρα που τα γράφω όλα αυτά, μου περνάνε από το μυαλό εικόνες φθινοπωρινές που έζησα στο Λονδίνο...οφείλω να ομολογήσω ότι εκεί το φθινόπωρο είναι...πραγματικό φθινόπωρο...δεν ξέρω πως να το περιγράψω, αλλά τα χρώματα που έχει η πόλη είναι πανέμορφα...βλέπεις στα φύλλα των δέντρων όλα αυτά τα υπέροχα χρώματα του φθινοπώρου, από κίτρινο μέχρι βαθύ μοβ και νιώθεις την εποχή, ρε παιδί μου...Βέβαια οι άνθρωποι εκεί έχουν πάρκα, οπότε λογικό να δεις και τα φύλλα! Εμείς εδώ που ζούμε μέσα στο τσιμέντο και τα πάρκα είναι είδος προς εξαφάνιση, ή και αν υπάρχουν κάποια, είναι και αυτά γκρι (πως το καταφέρνουμε ήθελα να'ξερα), που να δούμε τις εποχές; Αλλά αυτό είναι ένα πολύυυυυυ μεγάλο θέμα...ας περιπλανηθούμε λίγο στο υπέροχο Hyde Park!!!
Hyde park, Λονδίνο
Και μετά τη νοσταλγική διάθεση, κλείνω την παρένθεση και επανέρχομαι στο θέμα μας...Μπαίνοντας λοιπόν το φθινόπωρο, έρχεται ο καιρός να ανανεώσουμε τη διακόσμηση του σπιτιού μας. Και τι καλύτερο από το να το κάνουμε παρέα με τα παιδιά μας. Έτσι θα νιώσουν κι αυτά ότι συμβάλλουν και βοηθούν - το καλοκαίρι που με βοήθησε ο Βαγγέλης ένιωσε μεγάλη χαρά και ικανοποίηση. Και είναι και μια θαυμάσια ευκαιρία να τους μιλήσουμε και να μάθουν για τις εποχές του χρόνου, ιδίως τα μικρά παιδάκια προσχολικής ηλικίας.
Μερικές όμορφες και κυρίως εύκολες ιδέες για  φθινοπωρινές κατασκευές είναι οι ακόλουθες:

Ένα όμορφο mobile από φύλλα που έχουμε μαζέψει παρέα με τα παιδιά μας σε έναν περίπατο, και τα περάσαμε από ζεστό κερί για να μην αλλάξει το χρώμα τους και να μην ξεραθούν, ή και από υφασμάτινα για μεγαλύτερη διάρκεια, όπως αυτά της φωτογραφίας. Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι δυο ξυλάκια τα οποία δένουμε με σπάγκο σταυρωτά, φθινοπωρινά φύλλα, σπάγκο-κορδέλες-πετονιά ή ότι άλλο θέλουμε για να κρεμάσουμε τα φύλλα, μερικές χάντρες για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα και για λίγο βάρος, και έτοιμο! Οδηγίες στο link κάτω από τη φωτογραφία.
εδώ
Ένα σκιάχτρο από χαρτοσακούλα, διακοσμημένο με χαρτί canson για να φτιάξουμε το καπέλο και το πρόσωπο, παλιές εφημερίδες για να γεμίσουμε τη χαρτοσακούλα και να μπορεί να σταθεί, άχυρο ή νήμα πλεξίματος για τα μαλλιά. Θα το φτιάξουμε σίγουρα για να διακοσμίσουμε το δωμάτιο τους, μου άρεσε πολύ η ιδέα. Το πατρόν και αναλυτικές οδηγίες θα βρείτε στο link κάτω από τη φωτογραφία.
εδώ
Μια γυάλα με κερί, διακοσμημένη με φθινοπωρινά φύλλα, ξηρούς καρπούς και σπάγκο. Πανεύκολο!
εδώ
Ή ντυμένα κεριά με ξύλο κανέλας. Θα μοσχομυρίζει υπέροχα!!!
εδώ
Μικρές κολοκύθες με ρεσώ...ok, λίγο Αμερικανιά, αλλά θα κάνει ωραία ατμόσφαιρα ..
εδώ
Γυάλινα βάζα γεμάτα με ξηρούς καρπούς, κόκκους καφέ, αποξηραμένα φρούτα...
εδώ
Ό,τι και να επιλέξετε να κάνετε, καλή διασκέδαση με τα παιδιά σας...και καλό Φθινόπωρο!!!











2 σχόλια:

Eva's blog είπε...

καλησπέρα συντοπίτισσα!!! Ωραίο blog με φθινοπωρινή διάθεση!!! Κάθε εποχή έχει την μαγεία της και το φθινόπωρο έχει πολύ όμορφα χρώματα!!!!

Μαμά Κουκουβάγια είπε...

Eva, σε ευχαριστώ και καλώς ήρθες...Πράγματι τα χρώματα του φθινοπώρου είναι μαγικά!

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...